Pohjolankatu 18-20, Tampere

Tampereella Asunto Oy Pohjolankatu 18-20 on energiatehokkuudeltaan yksi Suomen kehittyneimmistä kohteista. Taloyhtiössä on toteutettu todellinen hybridijärjestelmä kaukolämmön rinnalle. Järjestelmässä yhdistyy maalämpö, poistoilman ja jäteveden lämmön talteenotto, sekä aurinkojärjestelmä. Toimittamallamme Ecowec-hybridivaihtimella saadaan nykyisin energiaa talteen n. 55 MWh vuodessa kiinteistön viemärivesistä, mikä tarkoittaa lähes 5000 euron säästöä vuodessa. Ennen järjestelmän optimointia Ecowecin tuotto oli 46 MWh vuonna 2018, sama kuin ennakkoon olimme laskentaohjelmallamme arvioineet. Viemäristä talteenotetulla energialla tehostetaan kiinteistön maalämpöjärjestelmän toimintaa.

”Voin suositella laitteiston hankkimista muillekin taloyhtiöille” kertoo tyytyväinen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen.

– Kytkentätyyppi: maalämpöpumppu + jäteveden LTO
– Vedenkulutus kiinteistössä n. 3500 m3/vuosi
– LTO-hyötysuhde: noin 80% (jätevedestä)
– LTO-vuosituotto: n. 55 000 kWh/vuosi (toteutunut 2019)

[pdf-embedder url=”http://www.ecopal.fi/wp-content/uploads/2017/08/Pohjolankatu-18-20_Tampere.pdf” title=”Pohjolankatu 18-20_Tampere”]

Huomaa artikkelin olevan kaksisivuinen. Sivua voit vaihtaa artikkelin vasemmasta alakulmasta.