Sinebrychoff, Kerava

Suomen energiatehokkain panimo

Sinebrychoff-panimo tuottaa monia Carlsberg-konsernin brändi-juomia Suomen suurimmassa panimossa Keravalla. Panimon tuotannossa käytetään merkittävät määrät energiaa juomien valmistuksessa, joten energiatehokkuuden parantaminen ja energiakustannusten säästö ovat jatkuvia tavoitteita prosessien kehittämisessä.

Oluen tuotantoprosessissa syntyy paljon jätevettä, jonka lämpötila on sopiva tehokkaiden lämpöpumppujen käytettäväksi, mutta lämmönsiirrossa käytössä oleva levylämmönvaihdin vaatii tuotantohenkilökunnalta jatkuvaa huoltoa ja puhdistuksia. Tavoitteeksi asetettiin löytää järjestelmä, joka olisi huoltovapaa ja pitkäikäinen.

Suunnitellussa ratkaisussa useampi Ecowec XB10-teollisuusvaihdin korvaa aiemmin käytössä olleen levylämmönvaihtimen. Ratkaisun etuna on huoltovapaus ja lämmön talteenoton lisääntyminen sekä tehostuminen, kun huoltotarpeet minimoidaan. Laskennallisesti uudet Ecowec-teollisuusvaihtimet ovat myös tehokkaampia lämmönsiirron osalta, joten lämpöpumppujen tehoja voidaan kasvattaa, jolloin panimon ostoenergian määrä vähenee merkittävästi.

Ecowec XB10-teollisuusvaihdin on kestävä ja huoltovapaa lämmönsiirrin kiintoainesta sisältäville prosessinesteille.