Ecowec

Ecowec™-hybridivaihdin

Ecowec™ -hybridivaihdin on markkinoiden monipuolisin lämmönvaihdin. Se kierrättää lämmön talteen jätevedestä, wc-vesistä, pesuvesistä, poistoilmasta, lauhdelämmöstä, höyryistä, järvi- ja merivedestä sekä auringosta.

Soveltuvat kiinteistötyypit ja lämmönlähteet

 • Rivitalot (wc- ja talousvedet, poistoilma, maalämpö, aurinkolämpö)
 • Kerrostalot (wc- ja talousvedet, poistoilma, maalämpö, aurinkolämpö)
 • Hotellit  (keittiövedet, allasvedet, wc- ja suihkuvedet, lauhdelämmöt, poistoilma, maalämpö, aurinkolämpö)
 • Pesulat (höyryt, pesu- ja huuhteluvedet)
 • Kylpylät ja uimahallit (allasvedet, wc- ja suihkuvedet, keittiövedet, lauhdelämmöt)
 • Teollisuus (prosessivedet ja -nesteet, pastörointilinjat, pesuvedet, lauhdelämmöt)
 • Sairaalat ja yliopistot (autoklaavit, höyryt, pesuvedet, keittiövedet, lauhdelämmöt)

Lämpöpumppukytkentä

Paras jäteveden lämmön talteenoton hyötysuhde saavutetaan kytkemällä Ecowec-hybridivaihdin lämpöpumppuun. Lämpöpumppukytkennässä voidaan kytkeä myös useampi Ecowec-hybridivaihdin rinnan tai sarjaan, jolloin lämmöntalteenoton hyötysuhde voidaan optimoida mahdollisimman tehokkaaksi. Lämpöpumppukytkennässä voidaan hyödyntää myös muita lämmönlähteitä mm. poistoilma, maalämpö, lauhde- ja aurinkolämpö.

Lämpöpumppukytkennässä hybridivaihdin täytetään lämpöpumpun keruunesteellä, joka kiertää lämpöpumpulla. Hybridivaihtimen spiraaliputkessa kulkeva jäteveden lämpö siirtyy maa- tai poistoilmalämpöpumpun keruunesteeseen lisäten lämpöpumpun tehoa, tuottoa ja hyötysuhdetta. Jätevesiputkisto voidaan kytkeä joko painovoimaisena viettoviemärinä tai pumpattuna paineviemäröintinä hybridivaihtimen laippaliitoksiin. Lämpöpumppukytkennöissä suositellaan asennettavaksi Ecowec-hybridivaihtimen eristesarja ulkopuolisen kondenssin estämiseksi.


Käyttöveden esilämmitys

Käyttöveden esilämmityksessä ilman lämpöpumppua hybridivaihdin täytetään vedellä, johon lisätään levänestoainetta. Hybridivaihtimen spiraaliputkessa kulkevan jäteveden lämpö siirtyy vaihtimen sisällä olevaan veteen, josta lämpö siirretään ulkoisen latausryhmän tai sisäisissä lisälämmönvaihtimissa kulkevaan käyttöveteen ennen varsinaista lämmöntuottojärjestelmää. Sisäisessä lisälämmönvaihtimissa käyttövesi kytketään vaihtimen päällä oleviin jakotukkeihin, joka nopeuttaa asentamista työmaalla. Jätevesiputkisto voidaan kytkeä joko painovoimaisena viettoviemärinä tai pumpattuna paineviemäröintinä hybridivaihtimen laippaliitoksiin.


Mallisto

Ecowec™ R3 on suunniteltu rivi- ja pienkerrostaloihin, joissa vedenkulutus on alle 2500 m³ vuodessa.

R-sarjaan integroitu lisälämmönvaihdin mahdollistaa mm. käyttöveden esilämmityksen, aurinkolämmön hyödyntämisen tai ilmastoinnin viilennyksen.

Mitat: Leveys 550 mm, Korkeus 1550 – 1650 mm, Paino 150 kg (tyhjä), 400 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet

Tuotemittakuva-pdf


Ecowec™ B3 on suunniteltu rivi- ja pienkerrostaloihin, joissa vedenkulutus on alle 2500 m³ vuodessa.

Mitat: Leveys 550 mm, Korkeus 1425 mm, Paino 110 kg (tyhjä), 360 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet


Ecowec™ R8 on suunniteltu isompiin rivitaloihin ja kerrostaloihin, joissa vedenkulutus on yli 2500 m³ vuodessa.

R-sarjaan integroitu lisälämmönvaihdin mahdollistaa mm. käyttöveden esilämmityksen, aurinkolämmön hyödyntämisen tai ilmastoinnin viilennyksen.

Mitat: Leveys 780 mm, Korkeus 2000 – 2100 mm, Paino 400 kg (tyhjä), 1200 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet

Tuotemittakuva-pdf


Ecowec™ B8 on suunniteltu isompiin rivitaloihin ja kerrostaloihin, joissa vedenkulutus on yli 2500 m³ vuodessa.

Mitat: Leveys 780 mm, Korkeus 1870 mm, Paino 350 kg (tyhjä), 1150 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet


Ecowec™ R10 on suunniteltu isoihin asuinrakennuksiin, hotelleihin, teollisuuslaitoksiin, pesuloihin, sairaaloihin ja muihin kiinteistöihin, jossa hukataan suuria määriä energiaa ottamatta niistä lämpöä talteen.

R-sarjaan integroitu lisälämmönvaihdin mahdollistaa mm. käyttöveden esilämmityksen, aurinkolämmön hyödyntämisen tai ilmastoinnin viilennyksen.

Mitat: Leveys 950 mm, Korkeus 2000 – 2100 mm, Paino 500 kg (tyhjä), 1400 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, allasvedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet

Tuotemittakuva-pdf


Ecowec™ B10 on suunniteltu isoihin asuinrakennuksiin, hotelleihin, teollisuuslaitoksiin, pesuloihin, sairaaloihin ja muihin kiinteistöihin, jossa hukataan suuria määriä energiaa ottamatta niistä lämpöä talteen.

Ecowec™ B10 HST on suunniteltu uimahalleihin, kylpylöihin, pesuloihin, sairaaloihin, teollisuusprosesseihin ja muihin käyttökohteisiin, joissa teräkseltä vaaditaan erikoiskestävyyttä hapettavien tai syövyttävien aineiden johdosta. Ominaisuudet ovat samat kuin R10-versiossa, mutta valmistusmateriaali on haponkestävää terästä, joka on erikoiskäsitelty kestävyyden ja käyttöiän maksimoimiseksi.

Mitat: Leveys 950 mm, Korkeus 1930 mm, Paino 400 kg (tyhjä), 1400 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, allasvedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet


Ecowec™ -eristesarja

Ecowec™-eristesarja on 3-6 osainen eristesarja on leikattu ja aukotettu hybridivaihtimen mittojen mukaan. Eristesarja estää Ecowec-hybridivaihtimen ulkopuolisen kondenssin lämpöpumppukytkennöissä ja toimii lämpöeristeenä asennettaessa hybridivaihdin alle 20 °C tilaan. Se on helppo ja nopea asentaa työmaalla varsinaisten putkikytkentöjen jälkeen. Asennusta varten hybridivaihtimen ympärille tarvitaan vain 5 cm vapaata tilaa. Valmistusmateriaali 15 mm PEX-vaahto, joka on pinnoitettu ulkopuolelta Velour-kankaalla tarrakiinnitystä varten. Eristesarja sisältää tarranauhaa eristesaumojen kiinnitykseen.


Ecowec™ -etäseurantajärjestelmä

Etäseurantajärjestelmän avulla voit seurata Ecowec-hybridivaihtimen toimintaa mobiilisti, tietokoneella ja kiinteistön automaatiojärjestelmästä. Sen avulla järjestelmän toimintaa voidaan valvoa ja tarvittaessa ohjata. Automaattisten hälytysten kautta turhat huolto- ja korjaustoimenpiteet voidaan välttää, jotka minimoivat järjestelmän käyttökustannukset.


ERIKOISTUOTTEET

Kehitämme ja suunnittelemme tuotteita erilaisiin asiakastarpeisiin sekä käyttökohteisiin. Erikoistuotteemme soveltuvat mm. seuraaviin käyttökohteisiin:

 • Vaativien teollisuusprosessien lämmönsiirtojärjestelmät (lauhteet, höyryt, prosessinesteet)
 • Alueelliset jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmät
 • Vesistön tai meriveden käyttö kiinteistön tai asuinalueen lämmityksessä
 • Risteilyalusten jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmät
 • Jätevesipuhdistamoiden lämmöntalteenotto jätevedestä